Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is wc papier wit?

Waarom is de kleur van wc papier altijd wit?

WC papier is doorgaans wit omdat het samengeperste papier wit van kleur is en de bruine lijm waarmee het samengeplakt is met een bleekmiddel er wit uit gaat zien.

Gekleurd wc papier bestond ook

Geloof het of niet, dit is niet altijd het geval geweest. Gekleurd toiletpapier werd ook een tijdje aangeboden, voornamelijk in de periode 1950 tot de jaren 1970. Huiseigenaren voelden zich aangetrokken tot dit toiletpapier omdat ze hun toiletpapier in kleur konden afstemmen met hun badkamer. Populaire kleuren in die tijd waren roze, blauw, geel, groen, perzik en zwart. Helaas waren er enkele ongelukkige gevolgen die de ondergang van gekleurd toiletpapier veroorzaakten.

  • Het bleek dat de kleurstof in gekleurd toiletpapier verschillende negatieve gevolgen had voor zowel de gebruikers als de producenten.
  • Het maakte gekleurd toiletpapier te duur om te produceren dan haar witte tegenhanger is. De vraag naar gekleurde rollen daalde ook.
  • Veel artsen begonnen het destijds te associĆ«ren met verhoogde gezondheidsrisico’s. Dergelijke risico’s omvatten huidirritatie, baarmoederhalskanker, urineweginfecties, rectale problemen en anderen
  • Door kleurstof kon gekleurd toiletpapier niet zo snel ontleden. Dit betekent dat het meer kans had om septische putten te verstoppen toen het werd doorgespoeld.