Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een tas een belangrijk onderdeel van je outfit?

Voor veel mannen en met name vrouwen is de tas, zonder dat ze het vaak door hebben een ontzettend belangrijk onderdeel van de outfit. Een tas maakt een outfit namelijk compleet. Vooral wanneer we kijken naar bijvoorbeeld een chique gelegenheid, zoals een gala of bruiloft. Op het moment dat je dan een prachtige jurk draagt, is het natuurlijk geen gezicht om een versleten tas te dragen. Een Josh V tas is dan veel meer op z’n plek. Dit kan overigens een schoudertasje zijn, maar ook een Clutch doet het altijd goed. Vaak is het belangrijk dat je je telefoon erin kwijt kunt en eventueel wat make-up om gedurende de avond jezelf bij te kunnen werken. Omdat nog niet iedereen overtuigd is van het belang van een tas, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Functioneel

Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen een tas dragen, is omdat het simpelweg ontzettend functioneel is. Vooral wanneer je meerdere spullen bij je hebt, is het niet handig dit allemaal in je broekzak te moeten stoppen. Nu is alleen een telefoon niet direct een probleem, maar wanneer het om bijvoorbeeld ook een portemonnee gaat, wordt het een heel ander verhaal. Wat dacht je daarnaast ook van bijvoorbeeld een vrouw die een jurk draagt? Een crossbody tas voor vrouwen biedt dan uitkomst. Zo kun je functioneel combineren met het afstylen van je outfit. Dus draag jij (nog) geen tas? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen, mits het natuurlijk wel past bij je outfit.

Statement

Een tas kan ook een statement maken en een bepaalde boodschap overbrengen. Een designer tas kan bijvoorbeeld laten zien dat je van luxe en kwaliteit houdt, terwijl een rugtas juist casual en praktisch is. De kleur, vorm en grootte van de tas kunnen ook een groot verschil maken in je uitstraling. Zo kan een grote, opvallende tas met felle kleuren je outfit net dat beetje extra geven en laten zien dat je niet bang bent om op te vallen. Een kleine clutch daarentegen kan juist een subtiele en elegante touch geven aan je outfit. De keuze voor een bepaald type tas kan ook een persoonlijke voorkeur uitdrukken. Zo kan een leren tas een klassieke en tijdloze uitstraling hebben, terwijl een tas van canvas juist casual en relaxed is.

Kies voor een tas die bij je past

Een tas heeft niet alleen een decoratieve toevoeging aan je outfit, maar draagt natuurlijk ook bij aan het functionele. Toch is het wel belangrijk dat je kiest voor een tas die bij je past. Stel dat je gymdocent bent op een basisschool, dan is het vreemd om een aktetas mee te nemen om daar je spullen in te doen. Een betere keuze zal dan zijn om een sportieve rugzak te dragen, welke ook matcht bij je outfit en ook past bij het beroep dat je uitoefent. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Een zakenman met een sporttas is ook een wat vreemd gezicht. Kortom, zorg er dus voor dat je kiest voor een tas die bij je past.