Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is verdovingscrème aanbevolen bij tattoos?

Alhoewel niet elke tattoo fan het er mee eens is, kan je met behulp verdovingscrème minder pijn ervaren tijdens en net na het aanbrengen van een tattoo op je huid. Waarom is niet iedereen het ermee eens? Nou, er zijn tattoo enthousiastelingen die ervan overtuigd zijn dat pijn lijden hoort bij het ritueel van een tattoo zetten. Wil jij wel pijnvrij genieten van je nieuwe tattoo? Lees dan verder.

Zo gebruik je de verdovingscrème:

1. Kies het juiste product; niet elke verdovende crème is geschikt voor elke tatoeage. Let vooral op het type inkt en de plek waar je het laat zetten.

De juiste verdovende crème maakt een enorm verschil in hoe lang het duurt en of het tijdens hun sessie kan worden aangebracht. Als er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een crème zonder epinefrine dan zal deze halverwege het tattoo-proces er opeens voor zorgen dat je erg veel pijn gaat voelen.

2. Was de huid na het aanbrengen van de zalf goed schoon met groene zeep of een verdovende wassing

3. Breng de verdovende crème  aan … en wacht.

Idealiter kan je de eerste twee stappen thuis doen, want nadat je de crème  hebt  aangebracht, moet je 5-30 minuten wachten voordat het gebied verdoofd is. De hoeveelheid tijd hangt af van de verdovende crème die je gebruikt en het gebied waarop deze wordt aangebracht: een dikkere huid duurt langer om te verdoven dan een dunne huid.

4. Was de zalf af en begin direct met tatoeëren.

Zodra het gebied verdoofd is, was je de zalf eraf en begin je met de tatoeage. Het hoeft niet op de huid te zitten om te blijven werken, en sommige verdovende crèmes die plaatselijk veilig zijn, kunnen irritatie van de beschadigde huid veroorzaken.