Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is vaporizen van wiet gezonder dan roken?

Wanneer je wiet wil gebruiken kun je dit op verschillende manieren plaats laten vinden. Zo kun je het roken, in voeding stoppen of vaporizen. Vaporizen houdt in dat je wiet verdampt in een vaporizer en de damp ervan inhaleert. Er zijn meerdere punten op te noemen waarom vaporizen meer voordelen heeft dan roken van wiet.

Allereerst is het beter voor je gezondheid om te vaporizen aangezien je geen wiet verbrandt maar alleen de werkzame stoffen uit cannabis verdampt. Wanneer je wiet verbrandt en de rook ervan inhaleert zoals bij roken het geval is, zul je redelijk grote concentraties van giftige stoffen inhaleren waardoor je de kans hebt irritaties of ontstekingen in je longen en luchtwegen op te lopen. Tevens kun je van roken ziektes krijgen op de langere termijn.

Maar vaporizen heeft meerdere voordelen. Zo stinkt het niet aangezien er geen rook vanaf komt zoals bij een verbranding. Ook heb je veel minder wiet nodig om het zelfde effect te bereiken dan wanneer je het rookt, hierdoor kun je geld uitsparen. Ook geeft het aan dat je wiet makkelijker kunt doseren, hierdoor werkt het efficiënter want je kunt sneller en makkelijker een high bereiken dan wanneer je het rookt.

Ook heeft vaporizen een helderder effect op je geest dan wanneer je rookt. Je zult je er namelijk minder suf door voelen dan wanneer je het rookt. Bovendien duurt het een langere tijd voordat je alles hebt verdampt, dus gaat de wiet langer mee dan wanneer je het verbrandt en rookt. Hierdoor kun je nog vrij lang doorgaan met de plantresten van wiet, waar nog tot ongeveer 30 tot 40 procent werkzame cannabinoïden inzitten.

Wanneer je wiet wil aanschaffen kun je dit gemakkelijk in de plaatselijke coffeeshop doen. Je kunt er ook voor kiezen je eigen wiet te kweken, dit kun je door middel van wietzaden doen. Deze kun je tegenwoordig ook via Internet aanschaffen, een voorbeeld hiervan is de website van Coffeeshop.guru; kijk voor meer informatie op buy marijuana online.