Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is trouwen belangrijk?

De vraag waarom is trouwen belangrijk gaan we vandaag met een aantal argumenten toelichten. Natuurlijk staat het je vrij hier je eigen mening op te hebben en we horen graag die mening in de vorm van een reactie onderaan het artikel.

1. Ultiem gebaar van liefde

Door te trouwen kan je jouw onvoorwaardelijke liefde aan haar tonen, dat op geen enkele andere manier kan. Je wordt immers familie van elkaar.

2. Het is moeilijker elkaar kwijt te raken

Als je getrouwd bent kan je niet zomaar van elkaar weglopen in tijden van moeilijkheden. Je leert in het huwelijk echt voor elkaar op te komen en laat je niet door slechte adviezen, ingevingen of omstandigheden uit elkaar gaan. Het huwelijk beschermt je tegen een overhaaste, ondoordachte breuk.

3. Ideaal voor een gezin

Een huwelijk is een stabiele omgeving voor het krijgen van kinderen. Sowieso zijn de kinderen direct erkend bij geboorte door de vader.

4. Je bespaart geld en wordt financieel één

Door te trouwen worden jullie fiscale partners en is er sprake van één financieel huishoudboekje. Je vangt elkaar op in moeilijke tijden en geniet fiscale voordelen omdat je samen bent.

5. Een doel om voor te leven

Met een partner (voor altijd) aan je zijde heb je een duidelijk doel om voor te leven. Het leven draait niet alleen om jouw geluk, maar ook om dat van je vrouw of man. Jullie samen streven een gelukkig en gezond leven na en denken ook aan elkaars welzijn en welbevinden.

6. Het past bij je traditie / doelen in leven

Dit is niet voor iedereen van toepassing, maar in veel culturen is het normaal om getrouwd te zijn. Kinderen willen aan ouders aantonen dat ze ook een gezin stichten en dat ze goed beland zijn. Niet al te lang geleden was dit in Nederlandse gezinnen ook de denkwijze, maar tegenwoordig zijn we liberaler qua kijk op het huwelijk.

Wat is jouw reden om wel of niet te trouwen?

Laat het weten wat jij vind van huwen!

Bron: http://www.jellekuiper.nl/