Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is slapen zo lekker?

Slapen is iets dat mensen elke dag doen, en graag ook. Veel mensen worden al moe bij de gedachte van slapen. Daar is natuurlijk een reden voor. Slapen is goed voor je, maar voelt ook nog eens erg lekker om te doen. Maar waarom is slapen zo lekker?

Zorgen hebben en rust vinden

Mensen hebben over het algemeen veel zorgen aan het hoofd en slaap haalt al die rusteloosheid weg. Tijdens de slaap is er niets anders dan een langdurige rust. Maar wanneer je wakker wordt van een goede nachtrust voelt het lichaam ook frisser aan en je kunt de dag beter aan. Zo voel jij je niet als een zombie op het werk of op school, maar alle taken van een dag kunnen gewoon getrotseerd worden. Slaap is dus een essentieel punt voor het goed functioneren van de geest en het lichaam.

Terug naar het vorige punt. Slaap zorgt ook voor een beter humeur en voor een betere huid. Misschien klinkt dat laatste raar, maar de term schoonheidsslaapje is niet voor niets de wereld ingebracht. Haar en huidcellen herstellen zich tijdens de nacht wanneer iemand slaapt. Dus wanneer je goed slaapt voel je het verschil ook lichamelijk. Wanneer mensen slecht slapen, zijn ze over het algemeen niet de fijnste personen om mee te zijn. Slaap is ook een grote invloed op iemands humeur, met genoeg slaap is iemand ook vrolijker en beter gehumeurd. Zoals men zegt, een gezonde geest in een gezond lichaam. Daarom is slapen ook zo lekker.

Bron: https://www.texelana.nl/