Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is piano spelen zo moeilijk?

Er zijn in Nederland aardig wat mensen die piano spelen, maar als je aan ze vraagt of het makkelijk is dan zullen ze allemaal nee zeggen. Dit komt omdat piano spelen net iets meer inspanning en oefenen vereist dan een ander instrument. Dit hoeft gelukkig niet zo erg te zijn, leren is toch juist leuk? In dit artikel laten wij zien waarom piano spelen dan precies zo moeilijk is om te leren.

Het vergt gevoel voor muziek

Bij piano spelen is gevoel voor ritme van cruciaal belang. Je moet immers wel weten wat het ritme is in een bepaald liedje en op welk tempo het gespeeld moet worden. Je zult dus wel degelijk een gevoel voor ritme moeten hebben, als je dit niet hebt wordt het al wel wat lastiger om te leren. Wat je dan zult moeten doen is oefenen, oefenen en oefenen.

Je moet een hele hoop dingen tegelijkertijd doen

Piano spelen is niet alleen maar een paar toetsen indrukken, je moet namelijk wel degelijk meer doen dan je denkt. Zo moet je ook letten op de pedalen, deze kunnen het geluid laten dempen of juist laten galmen. Ook moet je letten op de verschillende soort toetsen, de zwarte en de witte. Deze zul je dan ook moeten combineren om een mooi klinkend lied te krijgen. Je ziet dus wel dat je een soort van moet multitasken om goed piano te kunnen spelen.

Je hebt een hoop toetsen

Zoals je waarschijnlijk wel weet heeft een piano erg veel toetsen, je kunt dan ook meer soorten klank laten klinken dan bij een gitaar of een drum. Wat dan ook belangrijk is, is dat je wel weet welke toets je precies indrukt. Dit vergt oefening, de eerste keren zul je dan ook gegarandeerd wel eens een toets misslaan. Maar van je fouten leer je, maak ze dus maar gewoon en je zult zien dat het steeds iets makkelijker word.

Van fouten word je beter

Het is algemeen bekend dat je door fouten te maken beter wordt in een bepaald onderwerp. Dit geld voor school, werk, presenteren en natuurlijk ook voor piano spelen. Ben dus niet bang om de piano te proberen, als je het goed oefent dan zal het achteraf allemaal wel mee vallen. Om te oefenen heb je natuurlijk wel een piano nodig, zonder piano wordt het wel erg lastig om er goed in te worden. Daarom is het handig om als eerste piano een simpel exemplaar te kopen, zo raak je een beetje gewend met het instrument. Voor je het weet zul je zelf hele liedjes kunnen spelen!

Bron: Clavis.nl