Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is ondernemen in China als buitenlands bedrijf interessant?

Als de op een na grootste economie ter wereld en een vitale handelspartner voor veel landen, is China een voor de hand liggende keuze voor iedereen die zijn activiteiten in het buitenland wil uitbreiden.

China is een van de BRIC-landen, ook bestaande uit Brazilië, Rusland en India, China vertegenwoordigt een groeiende economische markt vol potentieel.

China is al een van ’s werelds grootste fabrikanten; het is triljoenen dollars waard. De productie biedt rechtstreeks werk aan ongeveer 130 miljoen mensen en maakt bijna de helft van de Chinese economie uit.

Online winkelen en mobiel

Het is geen geheim dat vroeg instappen ​​het verschil kan zijn tussen succes en opgaan in de markt. Honderden miljoenen mensen in China trekken naar grotere steden. De bevolking wordt steeds meer verstedelijkt, dit kan leiden tot veel voordelen, zoals voorheen onaangeboorde markten, en een groter klantenbestand.

Online verkopen groeien hard

Online retail groeit sneller dan die van de VS, maar het niveau van verzadiging is nog lang niet bereikt.

Er worden steeds meer aankopen gedaan op mobiele apparaten, en dit zal alleen maar toenemen in de toekomst, naarmate jongere generaties afhankelijker worden van deze technologie.

Automotive succes

China is ook de grootste automarkt ter wereld, met naar verwachting 30 miljoen binnenlandse auto’s die tegen 2020 worden verkocht. Hoewel de meerderheid van de verkochte auto’s in China wordt geproduceerd, is de grootste Britse exporteur naar China Jaguar Land Rover. De dominantie van dit luxemerk weerspiegelt de groeiende middenklasse in China en hun toenemende wens om meer high-end producten te kopen.

Bedrijfsetiquette

China is een heel ander land, niet alleen in termen van de taal maar ook van de cultuur. Daarom is het van vitaal belang om bij het overwegen van zaken doen in China de lokale cultuur te respecteren.

In tegenstelling tot de typische handdruk, zijn buigen en knikken meer algemene begroetingen. Het is mogelijk dat een handdruk wordt aangeboden, maar u moet wachten tot uw gastheer is gestart.

    Kom vroeg naar een vergadering en aan het begin van alle zakelijke transacties, wees klaar om visitekaartjes uit te wisselen.

Met dit alles in gedachten, kan zakendoen in China een ongelooflijk waardevolle stap zijn voor elk bedrijf.

    Met zijn brede scala aan industrieën, groeiende markt en toenemende koopkracht is China een verstandige keuze voor iedereen die op zoek is naar uitbreiding van het bedrijfsleven.

Het is van vitaal belang om eventueel vereist materiaal correct te vertalen en te lokaliseren in de juiste vorm van Chinees. Wil je meer weten over diensten om producten uit China naar het Wensten te importeren of juist van het Westen naar China te exporteren, kijk dan naar de diensten van Coolen China.

Begeleiding bij sourcing kan erg waardevol zijn

Een sourcing specialist zoals Coolen China is het verlengstuk van de inkoop en import uit China. Met daarbij verschillende diensten, ter onderscheiden in:

• Sourcing waarbij wij de inkoop verzorgen
• Doorborduren op een eigen voor selectie (bijvoorbeeld gevonden via Alibaba)
• Complete sourcing voor het vinden van een betrouwbare fabriek in China
• Steun bij productontwikkeling
• Opstellen van inkoopcontracten

Daarnaast helpen ze de volgende verschillen te overbruggen:

• Taal
• Cultuur
• Kwaliteitsbesef
• Manier van zakendoen
• Onderhandelingen met leveranciers en producenten
• Algemene communicatie in China
• Begeleiding van de hele inkoop
• Overige raad en daad m.b.t. import / inkoop uit China.