Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is Microsoft Teams de toekomst?

Microsoft Teams heeft en IS de toekomst. Maar waarom eigenlijk? De komenden jaren zal Skype for Business steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Dat komt omdat dit platform qua functionaliteiten sterk te wensen overlaat. Zeker als het aankomt op het verbeteren en efficiënter maken van de communicatie en samenwerking tussen verschillende teams.

Wat biedt Teams meer dan andere collaboration platformen?

De functionaliteiten binnen Microsoft Teams zijn eindeloos. Vaak wordt er aangenomen dat de tool alleen de mogelijkheid biedt tot het voeren van chat, audio en videogesprekken. Niets is minder waar. Teams heeft namelijk nog veel meer functies waarmee je samen met collega’s kunt werken aan documenten in één omgeving. Microsoft teams biedt je ook de onderstaande mogelijkheden:

  • geïntegreerd binnen Office 365
  • het voeren van één-op-één, video en groepsgesprekken
  • perfect doorzoekbare chatgeschiedenis
  • eenvoudig delen van bestanden en verdelen van taken
  • alles wat je nodig hebt in één omgeving
  • desktop en mobiel compatible
  • altijd toegankelijk

Daarnaast heeft Microsoft een applicatie ontwikkelt die het mogelijk maakt om Teams op vrijwel elk mobile device te kunnen installeren. Denk daarbij aan de smartphone, laptop of tablet. Je kunt zelfs de status van contactpersonen inzien én je hebt de mogelijkheid om gekanaliseerd te kunnen communiceren met teamleden.

Dit is waarom je zou moeten kiezen voor Teams

Er zijn tal van andere collaboration platformen zoals bijvoorbeeld Skype for Business of Yammer. Toch bieden deze tools niet de voordelen zoals Microsoft Teams die heeft. Met Yammer kun je bijvoorbeeld geen spraakberichten sturen of gebruik maken van videogesprekken. Met Skype is de chatgeschiedenis niet doorzoekbaar wat behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen als je iets terug wilt lezen.

Ook gekanaliseerde communicatie en taakverdeling behoort niet tot de mogelijkheden binnen Skype for Business. Er is ook veel meer technische en niet teschische informatie te vinden bij ‘wat als’ blog. Wil je graag advies en consultatie over Office 365, SharePoint of Teams? Onze experts informeren je graag. Ook voor grafisch design, videobewerking en custom-made software ontwikkeling staan we voor je klaar. Dat geldt ook voor het bouwen, onderhouden en beheren van websites en platformen.