Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is het dragen van een sport bh belangrijk?

Het dragen van een sport bh voor vrouwen is ontzettend belangrijk. Toch zien we dat nog lang niet iedere vrouw zich er bewust van is dat dit belangrijk is. Los van het feit of je nu een grote of kleine cupmaat hebt, een sport bh is vanuit verschillende perspectieven van belang. Omdat meer dan de helft van de jonge meiden en ook vrouwen tijdens het sporten vaak haar normale bh draagt, hebben we een aantal belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet, waarom het ook voor jou belangrijk is hier serieus over na te gaan denken. Dus draag jij momenteel (nog) geen sportbeha tijdens het sporten? Dan is dit artikel zeker de moeite waard om eens aandachtig door te lezen.

Wat is een sport bh?

Een sport bh is een bh die speciaal is ontworpen om te dragen tijdens het sporten. Het belangrijkste doel van een sport bh is om extra ondersteuning te bieden aan de borsten tijdens het sporten. Sport bh’s zijn gemaakt van speciale materialen die vochtregulerend zijn en snel drogen om irritatie te voorkomen. Sport bh’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten, modellen en ondersteuningsniveaus, afhankelijk van de behoeften van de sportactiviteit en de grootte van de borsten. Het dragen van een sport bh tijdens het sporten kan helpen om ongemak, pijn, schuren en irritatie van de borsten te voorkomen, en kan ook bijdragen aan het verbeteren van de houding en het zelfvertrouwen tijdens het sporten.

Zorgt voor extra ondersteuning

Je hebt het vaak zelf niet direct door, maar wanneer je een sport beoefent waarbij je beweegt, dan gaan je borsten bij iedere stap die je zet omhoog en omlaag. Nu zal dit bij een wat grotere cupmaat eerder te merken zijn, dan wanneer je een cup A of B hebt. Toch maakt dit voor de eventuele schade aan het weefsel helemaal niets uit. Door het dragen van een goede sportbeha anita zorg je er namelijk voor dat je je borsten tegen je lichaam aangedrukt worden, waardoor ze niet tot nauwelijks kunnen bewegen. Op deze manier voorkom je dat ze het weefsel iedere keer op spanning komt te staan. Omdat je borsten geen spieren heeft, is dit ook niet op een andere manier op te lossen.

Betere prestaties

Wanneer je veel sport, dan doe je dit omdat je natuurlijk tot maximale prestaties wilt komen. Het maakt daarbij niet uit op welk niveau dit is. Sport op zich is natuurlijk al ontzettend gezond. Om er dan voor te zorgen dat je niet wordt afgeleid, is het dragen van een sportbh een absolute aanrader. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het op en neergaan van je borsten tijdens het hardlopen niet bepaald ten goede komt van je prestaties. Daarbij komt ook dat je op lange termijn last kunt krijgen van je borsten zelf, maar dit ook kan doortrekken in je rug, nek en schouders. Vooral gezien het feit je actief bezig bent, worden de trillingen door het hele lichaam gevoerd, met als resultaat dat je last krijgt van deze spieren en gewrichten.