Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een uitvaartverzekering eigenlijk nodig?

De meeste mensen denken er eigenlijk liever niet over na. Maar vroeg of laat zullen we allemaal een keer komen te overlijden. En een (persoonlijke) begrafenis of crematie is een dure aangelegenheid. Het is niet wenselijk om nabestaanden te belasten met ingewikkelde keuzes of hoge kosten. Daarom kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. Het geeft namelijk een beetje rust.

Wat is een uitvaartverzekering?

Uit recent onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft. Maar wat is nu precies zo’n verzekering? En wat zijn de belangrijkste redenen waarom mensen dit steeds vaker afsluiten?

Een uitvaartverzekering is een soort spaarpotje waar je elke maand een klein bedrag naar over maakt. Veel mensen beginnen rond hun 35e, en laten dit doorlopen tot hun overlijden. Op het moment dat je komt te overlijden wordt er een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. Soms wordt er geen bedrag uitgekeerd, maar een “pakket” met zaken als de kist, een rouwauto, advertentie in de krant en een kerkdienst. Dit noemen we een Natura uitvaartverzekering. Een combinatie van natura en een geldbedrag (kapitaal) is ook mogelijk. Dit heet een combinatie uitvaartverzekering.

Top 5-redenen waarom mensen een uitvaartverzekering afsluiten

Mensen hebben allerlei redenen om een begrafenisverzekering af te sluiten. De meest belangrijke redenen zijn de volgende:

  1. De verzekering dekt (grotendeels) de kosten van de uitvaart
  2. Nabestaanden worden niet opgezadeld met onverwachte hoge kosten
  3. Ook hoeven familie en vrienden geen moeilijke keuzes over de invulling van de uitvaart te maken
  4. Kinderen tot 18 jaar worden vaak gratis meeverzekerd
  5. Het op tijd vastleggen van de uitvaartwensen geeft rust.

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van begrafenisverzekeringen. Dela, Yarden, Nuvema, Ardanta en Monuta zijn de belangrijkste spelers. Via uitvaartverzekeringzoeken.nl vind je snel de polis die past bij jouw wensen en budget.