Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een uitvaart zo duur?

Een uitvaart is niet een van de meest goedkope dingen die er bestaan op deze wereld. Veel mensen schrikken dan ook altijd weer als het aankomt op een uitvaart. Je bent natuurlijk nog in verdriet van de overleden persoon, op dat moment denk je dan ook niet echt na over de prijs. Achteraf ga je toch eens terugdenken, vaak vraag je je dan af: hoe kan het dat een uitvaart zo duur is?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel, een uitvaart is namelijk zo duur omdat er een hele hoop bij komt kijken. Het zijn een hele hoop onderdelen die gedaan moeten worden door verschillende mensen. Hierdoor zijn er dus aardig wat mensen aan de haal met een enkele uitvaart. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan de catering en de uitvaartondernemers. Deze personen zijn al enkele uren en dagen van te voren bezig om alles voor te bereiden. Dit verschilt van dingen klaarzetten tot zorgen voor de muziek. Al deze tijd wordt natuurlijk in rekening gebracht. Omdat het zoveel mensen zijn is dus ook het totaalbedrag aan de ietwat hoge kant.

Dit is echter niet de enige reden voor de reden dat de uitvaart zo duur is, er wordt namelijk vrij duur materiaal en spullen gebruikt voor de uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan de kist, de urn en de bloemen. Deze zijn nu eenmaal niet zo goedkoop, het is tenslotte geen massaproduct. Het voordeel van een professionele uitvaart is wel dat alles goed zal verlopen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken op deze dag, je kunt er gewoon op vertrouwen dat alles helemaal goed komt. Zo kun je op een rustige manier afscheid nemen van je geliefde of overledene.