Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een PVC raam beter?

Waarom is het beter om een PVC raam te plaatsen dan een raam van een andere materiaalsoort? Op die vraag geven we nu antwoord.

Waar het hout van een houten raam vaak veel onderhoud vergt is daar bij een PVC raam geen sprake van. Hout moet elk jaar voorzien worden van een nieuwe laag beits, gaat langzaam aan rotten en laat meer kou door. Gevolg is dat je meer moet stoken en meer werk moet verzetten om het geheel netjes te houden. Bij een PVC raam is er geen tot weinig onderhoud vereist en laat het minder tocht door.

Hoe zit het dan met een aluminium raamkozijn?

Een aluminium raam is ook niet onderhoudsvrij. Aluminium moet ook jaarlijks onderhouden worden en kan bij overmatige blootstelling aan (regen)water en zuurstof gaan roesten.

Uitstekende isolatie en erg energiezuinig

PVC is een materiaal dat van nature erg goed isoleert. PVC ramen en deuren zijn dan ook uiterst energiezuinig, zeker omdat ze voorzien zijn van verschillende luchtkamers. Op die manier ontstaat er een thermische buffer. De zogeheten thermische buffers zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht via de ramen ontsnapt en er zo veel mogelijk warmte in huis achterblijft. Het resultaat hiervan is dat je minder hoeft te stoken, wat beter is voor je portemonnee en het klimaat.

Bron: http://novorama.be/