Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een goed kinderbed zo belangrijk?

Voor onze kleintjes hebben we alles over en kan het niet goed genoeg zijn. Toch zien we dat er bij het uitzoeken van een baby- of kinderkamer niet altijd even kritisch wordt gekeken naar een goed kinderbed. Vooral wanneer ze volop in de groei zijn, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze hun rust kunnen pakken in een goed kinder bed met daarbij horende matras voor de juiste ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat ze comfortabel kunnen liggen, waardoor ze dus niet alleen een stuk langer slapen, maar ook in de juiste houding liggen. Omdat het ontzettend belangrijk is dat je je als ouder(s) hiervan bewust bent, hebben we een aantal belangrijke punten voor je, waarom het zo belangrijk is om te investeren in een goed bed voor je zoon of dochter. Je zult namelijk zien dat niet alleen je kinderen, maar ook jij hier een hoop plezier aan zullen beleven.

Veilige plek om goed tot rust te kunnen komen

Kinderen hebben voldoende slaap nodig om te kunnen groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Een goed kinderbed biedt een veilige en comfortabele plek om te rusten en te slapen. Het zorgt ervoor dat je kind zich geborgen voelt en bevordert een goede nachtrust. Zo slapen de meeste kinderen al snel 12 tot 14 uur per dag en zal dit tot ongeveer hun tiende levensjaar een uur of 10-12 blijven. Veel kinderen gaan namelijk rond de klok van 20.00 uur naar bed en zullen niet eerder dan de volgende ochtend wakker worden. Let er wel op of dat je niet alleen let op een comfortabel bed, maar ook zorgt voor de juiste veiligheid. Stel dat je kiest voor een stapelbed op de slaapkamer, dan is het wel belangrijk dat deze is voorzien van een goede rand, zodat de kinderen er niet zomaar uit kunnen rollen tijdens hun slaap.

Kies voor een ergonomisch kinderbed

Een goed kinderbed moet niet alleen veilig zijn, maar ook ergonomisch verantwoord. Zo’n bed ondersteunt namelijk de juiste lichaamshouding van je kind tijdens het slapen. Ergonomische eigenschappen zoals een stevige matras en een goede ondersteuning van de rug en nek dragen bij aan het voorkomen van rugklachten op latere leeftijd. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een matras, maar ook wanneer ze voor het eerst met een rugtas naar school gaan of op latere leeftijd op een bureaustoel zitten. Belangrijk is dat het lichaam in de juiste houding zit, ligt of staat, zodat ze geen last kunnen krijgen van hun spieren of gewrichten. Investeer daarom liever in een wat duurdere matras, zodat ze hier ook over een aantal jaren, waar ze wat zwaarder zijn geworden, ook op kunnen liggen.

Goede nachtrust

Goed slapen is belangrijk voor jong en oud. Waar wij ouderen vaak nog wel een nachtje met een paar uur minder kunnen, is dit voor kinderen vaak bijna onmogelijk. Allereerst krijgen ze de hele dag door allerlei indrukken te verwerken en is het daarnaast ook belangrijk om deze tijdens de nachtelijke uurtjes te kunnen verwerken. Heeft je kind moeite met het in slaap komen of zijn ze vroeg wakker en merk je dat ze last van krijgen? Dan is het raadzaam om eens te kijken wat je hieraan kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een slaapcoach inschakelen, maar zijn er ook andere manieren, zoals een slaaptrainer.