Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een competentietest goed voor je carriere

Als bedrijf of organisatie zijnde wil je graag een zo volledig mogelijk beeld hebben van je (potentiële) medewerkers. Zij vormen uiteindelijk toch de kern van alle activiteiten. Dit is dan ook de reden dat we The Bridge competentietest in het leven hebben geroepen. Hiermee is het voor iedere organisatie in één klap mogelijk om voor meer duidelijkheid te zorgen. Om diepgaand inzicht te krijgen in de competenties van iedere (potentiële) medewerker binnen een bedrijf.

Wat is The Bridge competentietest?

De test is in de basis een persoonlijkheidstest die ook op competenties test. In totaal gaat het hier om maar liefst 34 verschillende competenties. Belangrijk om daarbij te noemen, is dat deze test ook meet of de kandidaat alles eerlijk heeft ingevuld. Daarmee is het bijzonder lastig om de effectiviteit van deze werkwijze te omzeilen.

The Bridge competentietest levert aan de ene kant dus inzicht op in de verschillende competenties van een sollicitant of een medewerker. Tegelijkertijd ontvang je echter ook een duidelijk beeld van de match tussen verschillende competentiescores in combinatie met de vereisten voor de functie. Met andere woorden; The Bridge competentietest maakt in één klap duidelijk of iemand wel of niet bij een specifieke functie hoort.

Waarom voor de competentietest kiezen?

Inzicht in de competenties van medewerkers en sollicitanten levert voor ieder bedrijf en iedere organisatie belangrijke informatie op. Er kleven dan ook een hoop voordelen aan deze werkwijze. Kiezen voor The Bridge competentietest doe je vanwege de volgende punten:

  • Laat mensen in hun kracht komen: Op het moment dat je medewerkers de test laat maken, kom je er pas echt achter waar iemand wel of niet goed in is. Mogelijk leidt dit tot het inzicht dat je een bepaalde medewerker beter op een andere manier kunt gebruiken. Door mensen in hun kracht te laten komen, zijn ze maximaal productief. Hun bijdrage aan het bedrijf of de organisatie als geheel neemt daarmee significant toe. Een test als deze levert direct de inzichten op waar je behoefte aan hebt. 
  • Maximaliseert efficiëntie van sollicitatieproces: Verder maximaliseert het ook de efficiëntie van het sollicitatieproces. Van iemand die solliciteert is het maar zeer beperkt mogelijk om de competenties in te schatten. Voor je het weet, neem je iemand aan die eigenlijk niet zo geschikt is voor de beschikbare functie. Met The Bridge competentietest los je deze problemen eenvoudig op. Het is onmiddellijk duidelijk waar iemand wel en niet goed in is. Is dat niet wat je zoekt? Dan ga je door naar de volgende sollicitant. 
  • Levert supersnel inzicht op: Het fijne van deze competentietest is dat het supersnel inzicht oplevert. Zo is het aan de ene kant mogelijk om al binnen 30 minuten met de test te beginnen. En na het invullen van de antwoorden, krijg je direct toegang tot het eindrapport. Daarmee gaat er geen lange tijd overheen en is het dus mogelijk om supersnel te schakelen. Heb je als bedrijf behoefte aan efficiëntie? Dan komt deze test goed van pas. 
  • Wetenschappelijke methoden: Tot slot is de test gecreëerd op basis van wetenschappelijke onderbouwing en professionele methodes. Zo werken we bijvoorbeeld met Normatief-Ipsatief split technology. Aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI) is de test adaptief; de test past zich zodanig aan dat de persoon alleen de belangrijkste vragen krijgt. Dit maakt het niet mogelijk om de test alleen sociaal wenselijk in te vullen of om deze te ‘sturen’.

Nu als organisatie de volgende stap zetten

Wil je als organisatie of bedrijf dus graag inzicht krijgen in deze belangrijke factoren? Dan is The Bridge competentietest bij uitstek geschikt om hiervoor te zorgen. Je kiest daarmee voor een professionele werkwijze, die al op de zeer korte termijn de gewenste inzichten oplevert. Een slimme competentietest is helemaal van deze tijd. Er zijn maar weinig bedrijven en organisaties die deze algoritmen al optimaal inzetten. Haal hier dus je voordeel uit en kom direct in actie met een eerste test!