Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is een barbecue onmisbaar in je tuin?

In ons kikkerlandje is het weer misschien niet altijd optimaal om in te barbecueën, maar dat laat ons Nederlanders niet weerhouden om bij de eerste zonnestralen de barbecue zo snel mogelijk uit de schuur te halen. Wanneer je een braai feestje organiseert voor vrienden, dan kun je ervan op aan dat binnen luttele minuten de mannen zich rond de barbecue hebben gemanifesteerd en de vrouwen aan tafel plaats hebben genomen met een fles wijn. Naast lekker eten staat barbecuen gelijk aan gezelligheid. In dit artikel lees je hier meer over.

Barbecueën is gezellig

De meeste Nederlanders barbecueën vanwege de gezelligheid. Ook in de winter steken we steeds vaker de barbecue aan. Wanneer je een barbecue met een deksel hebt kan je ‘m lang buiten later staan zonder dat je er elke keer op hoeft te letten. Barbecueën is een leuke bezigheid en een goed excuus om gezellig met je vrienden te eten en drinken. Het is ook een uitgelezen kans om je buren uit te nodigen en ze beter te leren kennen.

Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat we alleen maar vlees bereiden op de barbecue, er is voor ieder wat wils! Groenten grillen is onmisbaar en we gooien er ook vaker een lekker visje op. Niemand hoeft dus zich dus buitengesloten te voelen of zelf eten mee te nemen.

Naast het lekkere eten geniet je ook van de geurbeleving. De rokende kooltjes horen bij barbecuen. Wanneer iedereen is uitgegeten geniet je nog tot in de late uurtjes van de warmte van de barbecue. Serveer er een wijntje of koud biertje bij en de avond is nog lang niet afgelopen. Daarbij is er een bbq voor iedereen, klein, groot, elektrisch, op gas of kooltjes. Het maakt dus niet uit of je een klein balkonnetje hebt in het midden van de stad of een grote tuin. Heb je geen tuin of balkon? Verplaats je dan naar het park met een draagbare barbecue! Check van tevoren wel eventjes of je hier mag barbecueën..