Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is de prijs van de bitcoin zo gestegen?

Er zijn een aantal factoren die hebben bijgedragen aan de toenemende waarde van bitcoin in het jaar 2017.

Japanse legalisering van bitcoin als officiële betaalmethode – Sinds 1 april 2017 legaliseert Japan de Bitcoins. Dit creëerde een vraag naar bitcoins in Japan, die bijdroeg aan de waardestijging ervan. Vorige zomer waren er meer dan 260.000 winkels klaar om Bitcoins als betaling te accepteren.

Betrouwbare voorspelling door experts – Jeremy Liew, de eerste investeerder in Snapchat, en Blockchain CEO en medeoprichter Peter Smith zijn van mening dat bitcoin zijn potentieel niet heeft bereikt en verwachten dat het tegen het jaar 2030 de waarde van $ 500.000 zal bereiken. Laten we hopen dat ze gelijk hebben, dan kan ik alvast mijn Lamborghini bestellen.

Verhoogde acceptatie in veel andere landen – Ruslands vice-minister van Financiën Alexey Moiseev zei dat in een poging om het witwassen van geld te beheersen, de Russische autoriteiten overwegen om bitcoins en andere cryptocurrencies in 2018 te legaliseren. India heeft een commissie opgericht om het huidige raamwerk van digitale valuta te onderzoeken.

Hoewel dit enkele van de redenen kan zijn waarom de prijs van Bitcoin nu stijgt, kunnen we niet met zekerheid zeggen hoe de trend zich zal voortzetten. Naast de bovenstaande redenen zijn er nog veel meer redenen die de koers van de bitcoin bepalen.