Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom is Botox nodig?

We gaan vandaag in op de vraag waarom Botox nodig kan zijn, want waarom zou je er voor kiezen om jezelf met Botox te laten injecteren?

Allereerst leggen we je uit wat Botox is en wat het doet.

Botox is de gangbare naam voor Botuline Toxine. Botuline Toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor spieren tijdelijk stilgelegd kunnen worden.

Waarom zou ik willen dat zenuwen en spieren worden stilgelegd?

Stel dat je last hebt van hevige migraine aanvallen. Een gerichte Botox-injectie kan dan uitkomst bieden.

Waarom werkt Botox bij de behandeling van Migraine?

Migraine is een aandoening waarbij, na een spontane tijdelijke vernauwing van bloedvaten in de hersenen, aanvallen ontstaan die juist zorgen voor verwijding van de bloedvaten. En dat leidt vaak tot hevige, kloppende hoofdpijn. Door het injecteren van Botuline Toxine op de plek waar de bloedvaten op zenuwen drukken kan de pijn weggenomen worden.

Botox lost nog veel meer problemen op

Een ander scenario waarbij Botox gebruikt wordt is bij mensen die last hebben van ongecontroleerde mimiek (gezichtsbewegingen). Een gerichte injectie in de overgestimuleerde zenuw verhelpt het euvel.

De meest bekende toepassing van Botox is de cosmetische behandeling van rimpels. Hiermee kunnen lachrimpels, kraaienpootjes en rimpels op je voorhoofd worden aangepakt.

Bron: https://amstelzijdekliniek.nl/